Honden

Dirty paws are a sign of joy!

Na het volgen van de vereiste instructeurscursussen geef ik nu alweer meer dan 10 jaar met veel plezier les aan honden én hun baasjes. In eerste instantie in samenwerking met een andere hondenschool, maar nadat ik in 2012 de beschikking heb gekregen over mijn eigen trainingsveld aan huis ben ik zelfstandig verder gegaan en is mijn eigen hondenschool ‘het kleine veld’ geboren.

Naast behendigheid bied ik sinds 2019 ook 2 andere cursussen aan: Hoopers en Tricks & Trucs. Desondanks wil ik de hondenschool bewust klein & gezellig houden waarbij plezier -zowel voor hond als baas- voorop blijft staan! De cursussen zijn voor vrijwel alle hondenrassen en leeftijden geschikt. Samen kunnen we bekijken welke cursus en groep het best passend is voor jou en je hond.

Behendigheid
Als je behendigheid wilt gaan doen met je hond start je met de beginnerscursus: deze heeft als doel dat zowel hond als baas kennis kunnen maken met deze sport. In 8 lessen zullen alle verschillende toestellen aangeleerd worden en zullen er al een paar toestellen gecombineerd worden tot een korte oefening; dit zal tijdens de daaropvolgende vervolgcursus uitgebreid worden tot een compleet parcoursje.

Beginnersgroepen starten vrijwel elk kwartaal; de groepjes hou ik bewust klein, gemiddeld 4 tot max 6 honden. Vrijwel alle honden vinden het ontzettend leuk om te doen!

Voorwaarden om aan behendigheid te kunnen deelnemen zijn: dat je hond gezond is, niet agressief is richting andere honden en al redelijk los van de lijn kan werken (aandacht bij de baas kan houden). De baasjes zelf dienen in staat te zijn om fysiek actief mee te kunnen doen (cursus wordt op gras gegeven, je moet dus over ongelijke ondergrond kunnen rennen). Voor jonge honden die nog niet volgroeid zijn wordt het lesprogramma aangepast aan hun leeftijd. Mocht je met je hond al ergens anders ervaring opgedaan hebben in behendigheid kun je in overleg instromen in een gevorderdengroep en is het dus niet nodig om opnieuw met de beginnerscursus te starten.

Hoopers
Dit is een hondensport die in eerste instantie ontwikkeld is voor honden die óf nog niet aan behendigheid mee kunnen doen omdat ze te jong zijn óf die juist ouder worden en de lichamelijke belasting die met behendigheid gepaard gaat niet meer goed aankunnen. Er worden geen sprongetjes, slalom en raakvlaktoestellen gebruikt, waardoor de lichamelijke belasting voor de hond veel minder groot is. En de baasjes hoeven minder te rennen aangezien het de bedoeling is dat de hond op afstand wordt ‘aangestuurd’ waardoor ook mensen met een lichamelijke beperking of blessure toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond. Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep!

Tricks & Trucs
Bij de cursus “Tricks & Trucs” gaan we de hond met behulp van een clicker en target allerlei nieuwe trucjes aanleren. Naast dat het een leuke manier is om met je hond bezig te zijn en het de onderlinge band versterkt moet er ook veel nagedacht worden bij het leren van al deze nieuwe dingen, wat best vermoeiend is, zowel voor hond als baasje;)

Mocht je interessse hebben in één van deze cursussen neem dan contact op, wie weet kun je al op korte termijn aan de slag met je hond!

Sluit menu