Paarden

All you need is love... and a horse!

Wij zijn beiden al vroeg in onze kindertijd besmet geraakt met het paardenvirus en dat is nooit meer weggegaan;)

Allebei hebben we hier aanvankelijk ook ons werk van gemaakt;

Zelf ben op 17-jarige leeftijd als vakantiekracht begonnen bij Stoeterij Zangersheide van Dhr. Melchior in Lanaken en dit ben ik naast mijn studies altijd blijven doen. Daarna heeft dit zelfs geresulteerd in een vast dienstverband van meer dan 10 jaar, waar ik ongelooflijk veel ervaring opgedaan heb met zowel sportpaarden als dekhengsten, fokmerries en jonge paarden. Ook heb ik een aantal jaren bij een gespecialiseerde paardenkliniek gewerkt als assistente en anaesthetiste waarbij ik een gegronde medische kennis heb vergaard. 

Brenden heeft na in zijn jeugd veel ervaring opgedaan te hebben bij o.a. de Canadese paardensportteamleden Ian Millar en Jill Henselwood, de oversteek gemaakt naar Europa om hier vervolgens bij verschillende gerenommeerde springruiters zijn loopbaan verder te zetten. Zo is hij ondermeer bij Nelson Pessoa in de leer geweest en heeft hij met de stallen Hendrix en van der Vleuten samengewerkt. Hij heeft paarden op nationaal én internationaal niveau uitgebracht, maar zijn expertise lag toch wel in het opleiden van jonge paarden en dan met name de 'speciale' paarden; paarden die geen standaard gebruiksaanwijzing hadden:) Met zijn kennis, doorzettingsvermogen en geduld heeft hij menig paard voor zich kunnen winnen waar de betreffende eigenaar of sponsor weinig vertrouwen meer in had.

Beiden hebben we op een gegeven moment echter besloten om ons vast inkomen in een meer stabiele sector te gaan genereren en werden de paarden weer de hobby mét passie zoals het destijds ook allemaal begonnen was. Waarbij ik meer óp het paard te vinden ben en Brenden ernaast om mensen met 'probleem' paarden een helpende hand te bieden. Volgens Brenden bestaan er namelijk geen probleem paarden, enkel paarden met een uitdaging:)

Helaas blijft er momenteel naast zijn drukke reguliere baan weinig tijd meer over en wordt er slechts nog incidenteel begeleiding geboden. Het staat echter altijd vrij om contact op te nemen, wellicht kunnen wij je toch verder helpen!

 

Sluit menu